/

Verdus veranda

Den New York-baserade gotländska designern Carin Rodebjer brukar ta sig till till trädgårds- och inredningsbutiken Verdus veranda när hon söker lugn och inspiration på ön. Hennes beskrivning av den lummiga trädgården och den soldränkta gården väckte vår nyfikenhet. Verdus vill förmedla stämningar från franska terrasser, engelska trädgårdar och svenska verandor och vi kan intyga att beskrivningen stämmer på pricken. Verdus vaggade in oss i en sagovärld – underbart!
Butiken är inte skyltad som Verdus veranda från huvudleden, så håll istället utkik efter skylten ”trädgårds- och inredningsbutik”. Vid parkeringen välkomnas du av högljudda lamm och hönor som försöker överrösta trafiken från vägen, men så fort du träder in innanför staketet kommer du varken höra dem, dina barn eller ditt sällskap längre. En mindfulness-park helt enkelt!
Låt dig nu hänföras av hur trädgårdmöbler plötsligt kan kännas som konstverk eller hur du plötsligt börjar drömma om rosor som klättrar uppför en vacker spaljé (som nu står tom). Om du inte redan är intresserad av trädgård eller odling kan det definitivt väckas lustar åt det hållet efter ett Verdus-besök.
Butiken är härligt fylld med möbler, inredningsdetaljer, textilier och annat från golv till tak och priserna är helt ok. Vacker patina och rustika former blandas med en lite konservativ fransk stil med några stänk av 1950-tal. Märken som Fermob, Byarums bruk, Haws, Tolix, Wedgwood, Jieldé och en hel del klassiker hittar du i form av möbler, lampor, krukor, trädgårdsverktyg, prydnader, porslin och massa annat till hemmet, sommarstället eller som presenter till hela släkten. I år satsar de stort på mattor från Marocko, Afganistan, Pakistan, Iran och Indien som är handvävda eller handknutna, ofta växfärgade. Plats i bilen och välfylld plånbok rekommenderas!
Hablingbo crêperie ligger bara ett par kilometer därifrån för energipåfyllning!
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Lergrav fisk & café
Next Post
Våffelmagasinet