/

Tove Adman

När andra kanske drömmer om en söderhavsö eller ett manhattanloft så hittade formgivaren och konstnären Tove Adman sitt paradis i en gammal Shellmack i Östergarn på östra Gotland. Här både bor och arbetar hon året om, förutom några svängar till övernattningslägenheten i Stockholm. Tidigare har butiken legat i den gamla smörjverkstaden, men sommaren 2013 flyttade butik och showroom in i själva macken istället och Tove själv flyttade sitt bohag till ett nybyggt hus bredvid. Vi njuter och inspireras av alla fina installationer och miljökänslan. Utökningen av sortimentet – på kökstema (butiken har numera ett kök) är superfint!
Tove gör en del produkter i aluminium som gjuts ända borta i Indien, men betongprylarna (som Tove är mest berömd för och som vi ÄLSKAR) formges på Gotland och gjuts i Järna. Betonglampan Edison, de tjusiga ljusstakarna som satte fart på Toves karriär och möblerna i gustaviansk stil (fast i betong förstås) – allt kan man fingra på här.
Vi åker gärna ända hit eftersom det finns så mycket annat mysigt här i krokarna, men är man billös är det förstås lite lurigt att hälsa på Tove. Men, då kan det ju vara bra att veta att det går finfint att kolla in Toves betongskatter i butiken Akantus design & inredning i Visby istället. Och har du inte alls vägarna förbi ön så har Tove dessutom en utomordentlig webshop!
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Crêperie & logi
Next Post
Leva kungslador