/

Slite strand

Industriorten Slite bjuder också på förvånansvärt trevligt bad i form av en relativt liten men fin sandstrand. Det är inte så långgrunt, men det finns flera olika bryggor och en plattform cirka 100 meter ut där vattnet är så djupt att man kan dyka. Det finns en rymlig parkering nära stranden, och i området finns både tennisbanor, campingplats och stugby med pool. Det finns gott om träd runt stranden så här finns skugga att svalka sig i, det finns gungor att sysselsätta barnen med mellan doppen och en dusch spolar av havsdoften innan hemfärd. Just nu är det bajamajor som gäller, men ryktet säger att det byggs handikappanpassad vattentoalett och en ramp som ska stå klara i sommar. Ett bekvämt badställe för både barn och vuxna!
Slite är framför allt känt för hamnen och Cementas fabrik, men på strandsidan av samhället får man snarare känslan av anrik kurort – här finns många fina trävillor att spana in och den vackra allén ner mot Medusa Strandkafé är ytterst instagramvänlig. Kaféet ligger i lokaler som en gång var ett gammalt kallbadhus, och omklädningshytterna går fortfarande att använda liksom bryggan.
Eftersom stranden ligger så nära samhället finns det gott om mat och dryck i området. Precis vid stranden ligger förutom Medusa också en kiosk, inne i stan finns pizzerior med mera och det är också nära till ICA och Konsum om man behöver proviantera.
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Sysne fiskbutik
Next Post
Stelor Köket