/

Skulpturfabriken

”Fabrik” – det låter lite hårt och liksom dammigt på namnet? Och visst, med tanke på att Slite och den gigantiska Cementafabriken ligger några minuter bort så är det väl förståeligt att vänta sig nåt liknande av Skulpturfabriken. Det gjorde vi också innan vi åkte hit första gången. Men gulligare fabrik är svårare att tänka sig. Här skapar formgivaren Stina Lindholm sina mästerverk i rena rama idyllen, omgiven av vallmofält, betande kossor och slingrande landsvägar och själva lilla fabriken ligger i en lummig trädgård med solblekta vilstolar.
Innanför grindarna står en liten knubbig stendrake givakt, som ett första smakprov på Stinas konst. Men hon gör också strama möbler, snirkliga snäckor och tjusiga krukor och allt (okej, utom vissa möbler som är beställningsvaror) går att köpa i den stora butiken i två våningsplan.Några andra formgivare säljer också sina saker i butiken och dessutom finns gummistövlar, lampor och lite annat smått och gott. Det finns också en avdelning med ”sekunda” som inte passerat nålsögat och därför kostar lite mindre. Mycket att titta på, ännu mer att drömma om att ta med hem!
Glöm inte att kika in i alla öppna byggnader runt trädgården, här och var kan det till exempel finnas udda betongskivor till bra priser om du har tur. Vi älskar också den lilla, närmast japanskt strama, trädgården på baksidan. Här huserar ännu en stenhård drake (lite mer ärggrön än sin dörrvaktskompis), snygga och smarta odlingslösningar och exotiska växter. För den kaffesugne finns också en espressobar i butiken sommartid som serverar kaffe, ett mindre sortiment med tilltugg (kanelbullar och ibland något mer), praliner och lite godis. Håll tummarna för fint väder om du vill fika här, för inomhus finns bara ett par bord medan hela trädgården står till ditt förfogande när solen skiner.
Summa summarum – Skulpturfabriken är en perfekt liten utflykt eller ett stopp på vägen och ett bra tillfälle att både fylla kameran med fina bilder och shoppingväskan med unika presenter.
[portfolio_slideshow]

Previous Post
Prima gård
Next Post
Kränku Te & Kaffe