/

Sjauster

Sjauster (även Sjaustre eller Sjaustru) ligger norr om Ljugarn på vad som i folkmun kallas Gammelgarn. Det är den milslånga, nästan öde stranden du anar österut när du badar på Sandviken eller njuter av rökt fisk vid Sysne. Du får köra en bit från den ”större” vägen, parkera bilen och promenera ett par minuter för att komma till den långa härliga sandstranden.
Nej, det är inte en helt öde strand, men har du tur (och orkar gå en bit)får du en bra bit strand för dig själv. Här kan den modiga köra nakenbad kvällstid eller tidig morgon, då det oftast är folktomt.
Förmodligen tar sig inte så många turister hit eftersom Sjauster saknar bekvämligheter som kafé, toalett och kiosk. Här gäller också öbornas regler;  en väsnas inte, en tar med sig skräpet och en parkerar ”klokt” (klokt är vettigt på gotländska och borde gälla överallt!). Så packar du väskan med en rejäl picknick, en extra flaska vatten och en tjock bok (du lär inte bli störd av skvättande sand, vattenskotrar som väsnas eller behöva stå i långa toalettköer) så kan du bli kvar och njuta av den ”oändliga” stranden tills solen går ner.
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Fide Fajans
Next Post
Bad Wolf BBQ