/

Prima gård

Emma och Martin och deras två barn lämnade fastlandet för Gotland. De hade ledsnat på karriärkrav och inrutad vardag och längtade till landet, lugnet och tid med familjen. Svaret blev vackra 1600-talsgården Prima gård i Bunge utanför Fårösund, där de för treår sedan öppnade sin gårdsbutik.
På gården samsas egentillverkade i keramik, trä och metall med rättvisemärkt inredning och ekologiskt ätbart. Det lilla trädgårdskaféet frestar med nybakt från gården, gjort på ekologiska och närproducerade råvaror så långt det är möjligt. Du kan köpa god RAW-fika och andra hälsosamma alternativ och för den stora och lilla magen. Smit in i det mysiga orangeriet den perfekta tillflyktsort kyliga eller regniga dagar. Här finns också härliga kryddväxter, olivträd, ekologiska fröer, redskap och fina trädgårdstillbehör till försäljning.

Det vi gillar med Prima gård, förutom allt smarrigt och snyggt, är det fina tänket som genomsyrar hela gården. Avfallet komposteras, så långt det är möjligt används bara ekologiska råvaror och plast är sällsynt här. Emma och Martin jobbar mot att bli självförsörjande, och uppmanar även oss som besöker gården att tänka på miljön. Därför finns det inte så många parkeringsplatser till exempel, helst lämnar man bilen vid Bunge kyrka och promenerar sista biten (och hälsar på grannens lamm längs vägen).
Vi gillar också att barn är varmt välkomna – i gårdsbutiken finns en liten lekhörna, på gården finns en sandlåda, höns att titta på och har du riktigt tur kommer katten fram.
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Tingstäde träsk
Next Post
Skulpturfabriken