/

Lergrav fisk & café

Att njuta av havets läckerheter är i princip ett måste om man befinner sig på Gotland, och utbudet är stort – från enklaste takeawaylunchen i fiskebodarna längs kusten till fine dining-firren på finkrogen. Bland de enklaste, men godaste, alternativen finns Lergrav fisk & café, där vi gärna stannar till både för en nyrökt lunch på den soliga bryggan på väg ut till Furillen, och för att köpa med oss kvällens godsaker på vägen hem från utflykten.
Anette och Glenn Söderberg som driver Lergrav är säsongskrögare som vintertid serverar godsaker i Åre, men sommaren lång vankas alltså färska delikatesser precis vid vattnet här på nordöstra Gotland. I år utökas både menyn , öppetider och köket (av några fler vassa kockar)! 
Förutom fiskdisken säljer paret andra lokala matvaror i den lilla butiken, och är vädergudarna inte med dig under ditt besök kan du antingen sitta i den lilla kafédelen eller gå ner till det charmiga båthuset och avnjuta lunchen där med regnet smattrande mot rutorna. Båthuset går dessutom bra att hyra om du är sugen på att anordna fest. Lergrav Fisk & Café har fullständiga rättigheter, så det går alldeles utmärkt att beställa ett glas pärlande kallt vitt vin till räkorna. Lördagskvällar kör Anette och Glenn ”Bouillabaisse på Bryggan”, och med sommarens tillägg av trubadur uppmanar vi till att boka plats ögonaböj!
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
H10
Next Post
Verdus veranda