/

Kränku Te & Kaffe

Ett självklart stopp när vi kommer till Gotland är Kränku Te & Kaffe för att fylla på teförrådet i sommarstugan och sedan även på vägen tillbaka igen för köpa med hem till stan för att lindra gotlandsabstinensen under vinterhalvåret. Efter många koppar har vi hittat våra favoriter, men tills man gjort det får man lita på sitt luktsinne och stoppa ner näsan i många teburkar.
Butiken ligger i Hästbacken i anknytning till St Hansplan och lokalen påminner om en enkel lanthandel med de gammeldags karamellglasburkarna på stativ, alla plåtburkar med retromotiv och de höga trähyllorna med prydligt uppradade torrvaror, specerier och porslin.
Kränku har gjort sig mest kända för sina teer, speciellt deras egna blandningar med gotlandsklingande namn som Kalkstensdrömmar, Munkte, Gute- och Ringmursblandning (där en krona per sålt hekto te dessutom går till att rädda ringmuren) och Den RaudeKränku har även många andra egna produkter och ett stort sortiment med ursprung från övriga ön som kryddor från Krusmyntagården, chokladtryffel från Gotlandsgården och honung från Hedlunds bigårdar.
Summa summarum – de trevligaste souvenirerna är de man kan äta och dricka, så glöm inte ett stopp på Kränku innan du tar båten härifrån! (Och glömmer du det går det som tur är att beställa via Kränku Te & Kaffes webbshop.)
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Skulpturfabriken
Next Post
Elsie’s café