/

Hamra krog

Vi älskar Sudret! Ett självklart stopp i söder är Hamra krog och familjen Ringboms kreativa gård. Här stannar vi för lunch, glass, inspirationspåfyllning eller en helkväll med mat och musik. Familjen Ringbom startade verksamheten i Hamra i mitten av 1970-talet och har drivit den till och från sedan dess med hjälp av olika familjemedlemmar.
Pappa, Göran Ringbom (kanske en del känner igen honom från Snabbköpskassörskan och Di sma under Jordi),  är uppvuxen i Hamra och flyttade tillbaka hit efter ett par år på fastlandet. Göran och frun Maggis byggde upp och drev gården under många år. Hösten 2012 tog Jakob Ringbom och flickvännen Nina över driften av Hamra Krog, och en ny era startade. Medelhavskänslan blev tydlig med franskt tema. En klassisk Citroën är parkerad utanför och i restaurangen serveras rustik fransk mat, givetvis gjord på gotländska råvaror. Fina franska produkter blandas med lokalproducerade delikatesser i den lilla butiken. På gården ligger ett krukmakeri där det bränns och säljs krukor och stengods, och för den konstintresserade finns ett litet galleri.
Voilà! Boule, god mat, kyld cider, uteservering och solstolar hjälper till i känslan av att man vill hänga här minst en hel dag!
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Bruna dörren
Next Post
Åsa Lindström & Hablingbo crêperie