/

Åsa Lindström & Hablingbo crêperie

Vi kan faktiskt inte tänka oss en sommar utan åtminstone ett besök på Hablingbo crêperie, och det är vi nog inte ensamma om (särskilt inte med tanke på hur himla fullsatt det alltid är!). Hajpen är alltså rätt rejäl, men vi tycker nog att ryktet är välförtjänt. Här lassar vi in smarriga crêpes och galetter på den mysiga uteserveringen (regnar det sätter vi oss inne i restaurangen i det gamla stallet istället) och det är inte särskilt svårt att låtsas som om man sitter på ett litet crêperie på den franska landsbygden.
Förutom maten så finns det ett annat lockbete här, nämligen keramikern Åsa Lindström som har sin frimärksstora (vi pratar minimal, se upp så att du inte slår ner något med väskan …) butik vägg i vägg med crêperiet. Åsa gör magiskt vackra muggar med finurliga motiv, guldkant och färgad insida och här kan du köpa dig en alldeles egen att ta med hem. Det svåra är varken att hitta hit eller att bli förälskad i de fantastiska muggarna, utan att lyckas välja vilken du ska slå till på innan butiken stänger för dagen …Hennes ljuvliga muggar med guldkant och sköna motiv är inte gratis, men unnar man sig en mugg vid varje besök så blir man lite lyckligare på kuppen. Det blir i alla fall vi!
Att släppa in barnen i porslinsbutiken är kanske ingen lysande idé, men det gör liksom inget eftersom det finns gott om gräsytor att springa av sig på istället. (Och säg det barn som inte gillar pannkakor!)
På sommarkvällarna tar Varieté Hablingbo över och underhåller i cirkustältet bredvid crêperiet, läs mer om årets föreställning och speltider på hemsidan.
[portfolio_slideshow]

 • Wanja
  juli 8, 2012

  Blev inte besviken på Varitén i år heller. Gå och se!!!!
  Prova gärna också dom nya galletterna, eller varför inte dom vinkokta musslorna.
  Åker ni till Ljugarn måste ni titta in hos keramiker Ulrika Ahlsten.

 • Maria/Gotlandstips
  juli 10, 2012

  Hej Wanja, vad roligt att du trivdes på Hablingbo! Och stort tack för tipset om Ulrika, det åker upp på vår lista över kommande sevärdheter att kolla in!

 • Emma
  maj 30, 2013

  Varitén
  Speldatum: 9 juli-10 augusti
  Speldagar: tisdag-söndag kl.20.00
  Biljettbokning: 0760-99 24 80
  Biljettkassan utanför restaurangen är öppen tisdag-söndag kl.18.00 till kl.20.00

 • Hablingo creperie
  juni 28, 2014

  Nu finns Hablingbo creperie på Twitter!
  http://twitter.com/hablingbocreper

Leave a Reply

Previous Post
Hamra krog
Next Post
Victors husa