/

Fint o fult

Charmiga Fint o fult besökte vi redan för flera år sedan, innan möbelsnickaren och mångsysslaren Monica Johansson flyttade butiken till Fårösund. Redan då älskade vi mixen av vackra vintageföremål, vi äger både franska små gula skolstolar, finurliga lampor och gotländskt randiga sovbolster som vi fyndat i hennes butik.
Numera håller hon till i Bunge, längs vägen från Fårösund ut mot Bungenäs, så du får helt enkelt inte missa att stanna till här på vägen ut till de andra sevärdheterna. I sommar är det chans för att Fint o fult version 2.0 – öppnar upp, nämligen en efterlängtad utbyggnad på den ”lilla ladan” med loft som tidigare var butiken. 
Monicas fingertoppskänsla är det bästa med Fint o fult, och vi törs nog lova att allt är fint och ingenting är fult i hennes gömmor. Allt är noga utvalt men inte hårt nischat, det går att hitta allt från bläckhorn till starkvinsglas och brödnaggar här. Och så lite specialare, som vackra, knackade vintageskedar med kryddnamn på att organisera trädgårdslandet med eller smycken gjorda av skrivmaskinstangenter blandat med väl utvalda nyproducerade ting förstås. Dessutom driver Monica en webbshop, så när säsongen är slut kan man fortfarande fynda hemifrån soffan.
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Gåsens lada
Next Post
Kapten Grogg