/

Elsie’s café

När du tröttnat på surdegsbröd, vitt kakel och monokroma inredningsdetaljer föreslår vi att du drar till Kutens intillliggande kafé Elsie´s för fika. Kliv in i en rosa kitschdröm – mormors tesalong på speed. Vi älskar maximalismen i detta gamla hus som utifrån ser alldeles vanligt ut. Eller okej, kanske inte helt vanligt ändå, med tanke på alla väderbitna möbler, strandfynd och installationer i trädgården.
Men trots att vi vet att Thomas och Valériane inte brukar inreda sparsmakat får de ceriserosa väggarna på Elsie’s café oss att vakna till rejält. Här finns så mycket att titta på i form av plastblommor, porslinsstatyer, tavlor och inköpta godbitar med historia från hela ön, som exempel står en gammal kateder från en flickskola i hallen. Tack vare stora fönster är utsikten mot havet från fönsterborden slående vacker – om du kan slita blicken från interiören, vill säga. Vintertid eller ruggiga sommarkvällar tänds en brasa som sprakar i takt till tonerna av låtar från 1940- till 1960-talet.
Fikat som Valériane säljer är såklart hembakt och för den lite hungrigare finns våfflor eller mackor. Vi testade saffransbullar och kokosrutor som båda var supersmaskiga, så även om en del av upplevelsen blir miljön blir även magen tillfredställd! Uteplatsen var inte iordningställd när vi var på vårt senaste besök, men vi har hopp om att den blir lika fantasifull som insidan. Franska parksoffan och den gamla järnsängen lovar gott och murarna omkring lovar lä i alla fall!
Vill du njuta ännu mer av utsikten går segelboden bredvid att hyra per natt.
Allt som allt är Kuten/Tati/Slow train ett livsverk värt att beskådas, om inte annat för att det saknar motstycke på ön. Och kanske i världen.
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Kränku Te & Kaffe
Next Post
Rute stenugnsbageri