/

Blå lagunen

lå lagunen är ett perfekt komplement till alla maffiga havsbad, dolda stränder och gulliga vikar kring ön. Från början är det ett gammalt kalkbrott och man vinner inga priser om man gissar var namnet kommer ifrån.
Här finns en liten strandremsa, men vi tar aldrig för givet att vi får plats på den utan packar för klippbad (brassestol eller dyna). Det blir relativt snabbt djupt, så det är inte optimalt för barnfamiljer, men för simkunniga är det mer än härligt att hänga här en solig dag men även andra dagar då temperaturen är stabilare än havet.
Det finns både parkering (eller nja, den blir proppfull på ett kick och sen parkerar alla längs vägkanten) och utedass, men det är långt till kiosk eller affär så vi packar alltid med mat och dryck så vi står oss. Och här kommer en självklarhet, men tänk på att du är i naturen och att din mamma inte jobbar här (inte pappa heller) så ta med allt skräp hem igen!
[portfolio_slideshow]

  • Zomerspecial | Svenska Smulor
    juli 23, 2016

    […] zou ik ook schrijven over de oude, volgelopen kalksteengroeve Blå Lagunen op Gotland. Waarin je je, heel verrassend, in mediterrane sferen waant door de combinatie van witte […]

Leave a Reply

Previous Post
Bikeoholic
Next Post
Herta