/

Bad Wolf BBQ

Bad Wolf BBQ är ett amerikanskt barbeque-hak, så amerikanskt det kan bli på den här sidan Atlanten i lilla Visby. Allt går i autentisk Texas-stil, både det rökta barbeque-krubbets smaker och den avslappnade miljön på Adelsgatan strax intill Södertorg. Hit kommer du för att äta rökta kycklingvingar dränkta i härligt kladdig BBQ-sås, testa torr-rubbade ribs (alltså med kryddblandning, men tillagad utan sås) och njuta av en saftig rökt korv. Räkna även in typiska amerikanska tillbehör, efterrätter och spännande söta och heta såser.
Allt som serveras är naturligtvis hemlagat och köttet röks i kroggängets smoker som finns i Gothem. Den råkar vara Sveriges största Stick-smoker (ok, här blev det lite grillnördigt) som specialbyggts i Tyskland och den är Eriks ögonsten (efter hans fru Vanessa, som lägger sin hand på det mesta av vad köket har att erbjuda).
Dryckeslistan innehåller ett flertal ölsorter, nästan 30 olika amerikanska micro-brewskis (och en gotländsk ”Hop Shed”!) och ett gäng bourbons. Samtliga drinkar är bourbonbaserade klassiker (Old fashioned och Whiskey sour till exempel). Är du vinälskare får du hålla i bakhuvudet att du är på en amerikansk grill, här serveras alltså drycker som passar och förhöjer BBQ-maten och därför serveras varken vin, cava, champagne eller cider här.
Inredningen består av rustika bord och bänkar, en galvaniserad plåtbar, vitmålade träväggar och en barnlekhörna. Zinkhinkar för ölsnacksens skal (naturella jordnötter), fotogenlampor på borden som lyser upp kvällstid och bilder på amerikanska miljöer, ikoner och mat förstås.
Vi har provat revbenspjällen med knaprig yta och en djup röksmak, en saftig pulled pork-sandwich och heta kycklingvingar till en underbar baked-beens gryta, fräsch coleslaw och en lätt potatissallad ”southern-style”. (ja, det blir en hel del svengelska). Allt var så gott att vi inte kunde sluta äta förrän vi hamnade i matkoma – eller i detta fall ”texkoma” – och vi stämmer därför in helhjärtat i Bad Wolf-gängets utrop, Dig the Pig!
[portfolio_slideshow]

Leave a Reply

Previous Post
Sjauster
Next Post
Jan Sandblom keramik